ДАНС и НАП проверяват произхода на средства на фирмата на Гинка Върбакова Интерком

...
ДАНС и НАП проверяват произхода на средства на фирмата на Гинка Върбакова Интерком
Коментари Харесай

Цацаров: Вече се проверява откъде идват парите на Гинка Върбакова за сдеклата с ЧЕЗ

ДАНС и Национална агенция за приходите проверяват произхода на средства на фирмата на Гинка Върбакова  " Интерком груп " за покупката на ЧЕЗ по предписание на премиера Бойко Борисов.


Това разяснява основният прокурор Сотир Цацаров по повод сигналите на Българска социалистическа партия за ЧЕЗ. Едно от настояванията на социалистите беше именно да се направи инспекция за произходът на средствата, с които „ Инерком ” кандидатства за пазаруването на ЧЕЗ.

Цацаров обаче изясни, че такава инспекция към този момент има и в случай че това искане на БСП бъде изпълнено това значи прокуратурата да разпореди същата инспекция на същите органи. 

" Ако те открият каквито и да е нарушавания, в това число и данни за закононарушения, ние ще бъдем сигнализирани. Да бъде осъществявана инспекция от наша страна и във връзка с договорката, мисля, че подобен спор беше воден ", разяснява основният прокурор. 

Той обаче акцентира, че проверка ще има във връзка с втората част от сигнала на социалистите- приватизацията на ЧЕЗ, която се е състояла в два стадия, през 2004 и 2012 година
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР